2008/03/20

Dapol áradat (és áradozás)

Ismét csöngetett a postás, és meghozta azt a két Dapol Class66-ost, amit vasárnap vettem az ebay-en. Rizsa helyett sok-sok kép lesz - tárhely ide vagy oda, nem számít, több is akad, ami teljes méretben két megapixel körül van, de érdemes azokat is eredetiben megnézni. Önmagukért beszélnek.

Csomagolás

Ízléses

Atombiztos, de a beragasztott utasítás aligha követhető: legfeljebb egy gyerek kisujja fér be a kivágásokba. Mindegy, kiszenvendtem a gépet a habból.

66719, METRO-LAND











Klikk! Ez a kép teljes méretben lenyűgöző

Ócska trükk, de hatásos

Vezetékek, láda, matrica, plakett, bordák... Szinte érzem a gázolaj illatát!

Nem ám elnagyolt tampon!

66720, Metronet Pathfinder












Van itt minden és mindenki!

Párban





Méret-arány

Milyen tömzsi a Szergej!

148 - 87

Próbakör

Mindkét - indulás előtt gondosan megolajozott - mozdony egyenletesen jár, a diódás irányváltós világítások hibátlanok, viszont...

A 719-esen csak a négy hajtott tengely szed áramot, pedig ahogy láttam, a szedők elvileg mindkét forgózsámoly mindhárom tengelyét "kiszolgálják".

A 720-as meg egyenesen csak az egyik forgózsámoly két szélső tengelyén szedi a szufflát, a másik négy tengelyre tett betápra meg se nyikkan! Nem mertem - még - szétszedni, de alánéztem nagyítóval, és úgy tűnik, mintha az egyik forgózsámolyon fordítva lennének a szedő lapocskák: a rögzítési pontokon elállnak a gépháztól, a végeik viszont nem a kerekek felé, hanem befelé hajlanak. Muszáj lesz megbontani. De nem ma. Egyelőre csak gyönyörködöm.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörűek...
(Naaaaaagy sóhaj.
De ellenállok.)
:-)