2007/10/03

Új családtag érkezett

Ismét egy ebay-es beszerzéssel bővült a gördülő - sőt! vontató - állomány. Nem szokványos dolog, de Hollandiában kínáltak eladásra - használtan, de nem különösebben avult áron - különböző magyar cuccokat, köztük egy Deák Szilit és Szöcskét, tehervagonokat, na megy egy Fuggerth Csörgőt, amit valahogy nem voltam képes ott hagyni. Ez a 2105-ös pályaszámú, kissé fantázia festésű kivitel, ami nagyvonalakban hasonlít a MÁV "alternatív" színtervére, de aminek az egyetlen fellelhető példánya legjobb tudomásom szerint a 2143-as. Így természetesen ebből is az lesz, miután az ecset alatt átalakul.

Egyelőre tehát ideiglenes képsorozat következik, a gép külleme hamarosan módosul, ha nem is nagyon, de mégis számottevően. Ezek a képek a próbafutás után készültek, amely próbán nagy megelégedéssel tapasztaltam, hogy a mozdony menettulajdonságai sokkal jobbak, járása sokkal kiegyensúlyozottabb, mint a másik Csörgőé volt a megbuherálása előtt (meg után is egy jó darabig).

Bal oldal. Az A és B betűk majd eltűnnek, a tartály, az akkus láda, a forgóváz-maszkok, stb. a házon lévő csíkkal azonos színűre sötétülnek majd, a géptér meg valószínűleg bezöldül.

Jobb oldal, hasonlóképp. Mindkét oldalra a megfelelő helyre (vezállás ablaka alá) felkerül a 2143-ason látható típus és pályaszámot jelző tábla nyomtatott mása.

Az előző tulaj fura egy ember lehetett, hogy így ragasztotta be az ablaktörlőket. Majd a vörös csillag eltűntetése és az átszámozás-áttáblázás után azt is valahogy korrigálom, no meg szürkére festem a kürtöket.

Emezen végén szintúgy.

Makró képeken jól látszik a hozzávetőleges festés, meg az is, hogy a bal oldalon a gép mindkét végén repedt az ütköző foglalata. Valamit ezzel is kezdeni kell, főleg hogy a 2143-ason a vonókészülékkel egyetemben amúgy is vörösek ezek az elemek, tehát festeni így is úgy is kell majd.

Nagyobb, és az én képességeimmel sajnos orvosolhatatlan gond, hogy a 2143-as futóművére még távolról se hasonlít ez a forgóvázmaszk. Ha besötétítem, talán nem lesz ennyire égbekiáltó a különbség.

Visszapillantókat vajon majd szenvedjek rá?

Nincsenek megjegyzések: