2007/10/06

2143

Nem bírtam sokáig türelemmel, nekiestem az új Csörgő 2143-asításának. A házat leszerelve meglepődve tapasztaltam, hogy a belső elrendezése eltér a másik Csörgőétől, méghozzá annyiban, hogy a motor elhelyezése miatt aszimmetikus a meghajtás, az egyik végen sokkal hosszabb kardán van, mint a másikon, s a két forgóváz hajtóművei sem összecserélhetők. Szétszerelés után tehát felkerült a gép a festőállványra, ami jelen esetben André Malraux L'Espoir című regénye volt.

Gépház a festőműhely(b)en

Nekikészülés az alváz és forgóvázak festésének

Frissen beszürkült forgóvázmaszt szárad

Az elkészült, megszáradt és összerakott gép bal oldala

És jobb fele

"A" vég

"B" vég

A barom módon felrakott albaktörlőket a ragasztócsonknál le kellett vágni, és a lapátokat lapjuknál fogva ráragasztani az ablaküvegre, máskülönben úgy maradtak volna, ahogy felrakta az oktalan hollandi, akitől vettem. De szerencsére van olyan Pattex ragasztóm, ami nem kezdi ki az ablak műanyagát és nem is tejesíti be, mint pl. a Revell ragasztó, úgyhogy később is el lehet távolítani az ablaktörlőket, ha egyszer rászánom magam, hogy újakat készítek.

Összkép

Close-up: nem áll jól neki a makró, de sebaj, úgysem herendi porcelán

A psz táblák (elöl 10*3, oldalt 7*3 milliméteresek) Wordben készültek, félkövér Arial Narrow és Arial Regular 2-es és 4-es karakterekkel. Nem tökéletes, de a beugró kategóriás tintasugaras nyomtatóból ez a legtöbb, ami kihozható. Az ablakok kereteit pedig CD-firkáló tollal feketítettem be.

Állományba véve

Sajnos az eredetivel megegyező színű festékeket nem sikerült beszerezni, a kevergetéshez meg nem értek, úgyhogy csak amolyan kutyulás volt. Messze nem tökéletes, de egyelőre jó lesz így.

Nincsenek megjegyzések: