2007/07/20

Eurocity ABmz + Bmz

A nyári szabadságom előtti utolsó munkanapon meghozta a posta a hét elején ebay-ről összeboltolt ABmz+Bmz MÁV Eurocity kocsiaimat (Roco 44497 és 44498).

ABmz

Bmz

Az asztalom szűkös adottságait így éppen ki lehet tölteni két szép szerelvénnyel: egy csörgős személy Ap+Bhv+Bdt összeállításban, illetve egy szergejes gyors a két új Roco kocsival, amit kisegítőleg a Fuggerth By egészít ki (a valóságban is mindig nagyon tetszik, mikor egy-egy gyorsvonatot By kocsival pótolnak ki, ez olyan echte magyar szükségmegoldás).

Együttállás után...

...kijárás a tárolókra

A Csörgő erőpróbája

A Roco kocsik enyhén használtan, darabonként egy-egy apró festési szépséghibával, de kurzkupplungosan érkeztek. Ezzel máris megteremtették a kellő ürügyet a többi kocsi kurzkupplungosítására is. Ez lesz a (-z egyik) nyári beszerzés. Addig is igeiglenesen az ABmz egyik kurzkupplungját felcseréltem a By egyik kengyeles csatlakozójával, s így a három kocsi röviden kapcsolt, míg a mozdony körbejárva mindkét végén normál kapcsolással állhat rá a szerelvényre.

Persze a Roco Professional kivitelű kocsik néhány nagyságrenddel szebbek és komolyabbak a Fuggerth kocsiknál, de legalább most már a szándékon kívül az esztétikai kényszer is megvan, hogy a Fugikat berendezzem és valamelyest upgrade-eljem. Ez már azonban csak ősszel kerül napirendre.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ugye ez nem jelenti azt, hogy aug. vegeig kisvonatmentesen kell tengetni eletunket?!?!

Ha megis, akkor nagyon jo nyaralast - es eredeti-meretu-vonat-nezegetest :)